Kırmızı Ette Hangi Vitaminler Bulunur? Faydaları Nelerdir?

Kırmızı Ette Hangi Vitaminler Bulunur? Faydaları Nelerdir?

21.06.2022

Kuzu eti, vücudumuzda büyüme ve gelişme için gerekli olan 9 temel amino asidin tümünü sağlayan yüksek kalite bir protein kaynağıdır. B12 vitamini bakımından zengindir, yorgunluğun azalması ve egzersiz performansının artmasını sağlar. İçerdiği çinko minerali ile insan vücuduna faydalıdır. Kuzu eti, kas işlevi için gerekli aminoasit olan beta-alanini...

Et Pişirme Süreleri

Et Pişirme Süreleri

21.06.2022

Kanlı - Çok az pişmiş 40 °C 2-2,5 dk. / Az Pişmiş 50 °C 3-3,5 dk. / Az - Orta Pişmiş 52 °C 5-6 dk. / Orta Pişmiş 57 °C 7-8 dk. / Orta - İyi Pişmiş 63 °C 10-11 dk. / İyi Pişmiş 70 °C 13-14 dk.

Mühürleme Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Mühürleme Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

21.06.2022

Etinizi 2-3 cm kalınlığında dilimleyin ve marine ederek dinlenmeye bırakın. Marine için vaktiniz yoksa kağıt havlu ile etinizin nemini alıp üzerine deniz tuzu ve karabiber serpiştirin. Etiniz yağsızsa biraz yağ ekleyebilirsiniz. Döküm tavanızın mutlaka iyice ısıtın. Etiniz pişerken bıçak ya da çatal batırmayın etin suyu dışarı akıp lezzetini bozaca...

Mühürleme Nedir?

Mühürleme Nedir?

21.06.2022

Mühürleme işlemi; ette var olan lezzetli suyun etin içinde kalmasını sağlamak amacı ile yapılan bir pişirme yöntemidir. Bu yöntemde tava iyice ısıtılarak etler yerleştirilerek pişirilir. 3-4’er dakika her iki yönü mühürledikten sonra ateşi kısarak damak zevkinize göre biraz daha pişirmeye devam edebilirsiniz.